• Efter regnet tar orden slut

  Posted on april 27, 2013 by in Allmänt filosofiskt

  Tidig morgon. Regnet har slutat falla. Utanför,  på äppelträdet, ett Gravensteiner, sitter det sniglar. Jag går ut i morgonrocken. Trädet har minst femtio sniglar krypande över sin yta.Fantastiskt! Var kommer de ifrån? Var höll de hus innan. Jo, jag vet, de har sina egna hus,höhö, men var fanns de innan, med sina hus?

  DSC_1741

  Mycket i naturen är ett mysterium för mig. Var tar alla döda djur vägen? Det undrar jag. Eller är det så att det omedelbart kommer något annat djur, något större djur, och gör sig ett måltidskap?

  Var är fåglarna när jag inte ser dem? Sover de i träden om natten?

  Var är sniglarna annars.

  Jag kan tycka dock, att det är någon sorts gudomlig rättvisa i att vi inte har koll på djuren. Jag menar, vi är ju rätt taskiga mot djur på olika sätt. Jag tänker till exempel på att vi äter upp dem. Eller dödar dem med flugsmällor (ja, bara flugor i och för sig). Lägger ut gift. I värsta, värsta fall, plågar dem genom att odla upp dem i burar och sedan döda dem för att värma oss utvändigt.

  Men det finns rätt mycket jag inte fattar. Jag fattar inte att det finns folk som vill satsa på att bygga bordeller. Vid en flygplats. Bordeller? Vafan? Åh, hjälp. Jag vet inte vad i Sydsvenskans artikel, länkad till, som mest väcker min upprördhet. Köp och sälj av sex är så motbjudande i sig. Men att det på det här sättet blir en industri i vårt EU-ekonomiska nav, Tyskland, det är rätt äckligt.

  Fast äckligast i texten får nog bli det som Sverige står för. Vi har en lagstiftning som tillåter sexförsäljning och man kan få pensionsgrundad inkomst, föräldraledighet, etc, med eget företag genom det yrkesutövandet.

  Däremot är det förbjudet att köpa sex. Är det inte så himla, himla svenskt, detta? Jodå, de prostituerade är också människor och arbetande varelser som vi ska respektera, de som säljer sin kropp. Men ve den som köper! Den är OND, för den har lusten och pengarna. Jamen, kom igen! Hur går det ihop? Hur kan man tillåta i ena ledet men inte det andra? Det är som att säga att du får vara tandläkare och laga tänder men det är förbjudet att få tänderna lagade.

  Jag saknar ord.

  Andra bloggar om: , , ,

  Relaterade bilder:

2 Responses so far.

 1. Jah Hollis skriver:

  De flesta fåglarna sitter och sover på grenar i träd. De har så starka fotgrepp om grenarna att det inte är någon risk att de trillar ner. Det är i alla fall förklaringen jag hörde i ett naturprogram på radio för ett tag sedan.

 2. Jahaja skriver:

  Du säger det? Ja, jag är ju knappast ute och kollar med ficklampa när det är mörkt, i och för sig så … Men visst är det lustigt med allt man inte vet? Jag ska också börja lyssna på radio!