• ”Allt är mycket lättare när man är frisk”

  Posted on juli 20, 2013 by in Övrigt

  Välkomna till nya Jahaja! Hoppas att ni gillar sidan och tittar er omkring.

  DSC_2319

  Jag pratade härom dagen med en vän. Hon tycker att förnöjsamhet är viktigt. Vi ser världen på delvis olika sätt men jag förstår vad hon menar. Det är viktigt att ha förmågan att glädja sig, inte minst åt vardagliga situationer och upplevelse. The best things in life are free.

  Hur jag ser på världen då? Jag är nog rätt problemorienterad i stort. Ser ofta bekymmer och finner inre konflikter. Livet är rätt komplicerat. Den här världsbilden kan skymma sikten. Skymma sikten för det goda nuet.

  Å andra sidan är jag väldigt lösningsinriktad. Ge mig ett problem, speciellt ett emotionellt, och jag kastar mig över det med hull och hår. Härligt, här ska det lösas!!

  Häromdagen när jag kom ut från gymmet och skulle köra iväg i vår bil, såg jag en gammal man som med möda försökte ta sig ut ur den intill vår parkerade bilen. Hans hustru var med, yngre/piggare.

  Han stönade av smärta när han med svårighet ställde sig upp på darrande ben utanför deras lilla Renault. Armarna var korslagda över bröstet. ”Ska du inte ta käppen?”, sa hustrun. ”Nej, jag måste hålla armarna så här högt och då kan jag inte ha käppen”, sa mannen.

  Uppenbart behövde han en käpp att stödja sig på. Han behövde dock också bestämma själv.

  Jag tror att min medkänsla syntes för när kvinnan slängde igen bildörren på sin sida, utbrast hon, ”Allt är så mycket lättare när man är frisk!”.

  En sådan ansträngning det kan innebära att med en sjuk person ta sig ut i skogen för att få en fin upplevelse där. Jag blev påmind om Katarinas livssyn. Jag tänkte på att jag har mycket att vara tacksam för. Jag är frisk. Bara det! Kanske kan jag lära mig att vara förnöjd.

  Andra bloggar om: , ,

   

   

   

  Relaterade bilder:

2 Responses so far.

 1. Jah Hollis skriver:

  Ja, det är ett känt faktum att det är enklare att vara rik och frisk än sjuk och fattig.
  Och ja, vid en första anblick ser detta nya ju hur fint ut som helst. Och till min stora glädje finns det fortfarande en länk till min blogg.
  Dock ser jag nu att rutorna här nedanför, där man ska klicka i om man vill ha meddelande om nya kommentarer eller nya inlägg, ligger lite konstigt. Inte intill raderna där de borde vara. Det bör väl vara enkelt att fixa.

 2. Eva Nygren skriver:

  Hej Jah, kul att du gillar nya Jahaja. Jag är väldigt nöjd att ha allt samlat. Bra att du påpekade det om kryssrutan. Har skrivit till Ola som gjort sidan och bett honom titta på det. VI får se om det går.