• JAG och jag

  Posted on juli 1, 2014 by in Konst och kultur

  Ja, då har jag fått göra något av det göttaste jag vet. Sätta mina bilder i ramar.

  bild1

  Inför en utställning, nästa blir på JAGs museum, börjar arbetet med urvalet av bilder. Ofta tar jag Mats till hjälp, eller någon annan, gärna Julia som också har ett skarpt öga som jag litar på. Det blir sedan en blandning av vad jag själv gillar mycket, vad mina rådgivare tycker och vad jag tror eventuella besökare kan gilla. Det är förstås alltid en chansning.

  Nästa steg är att sätta bilderna bakom glas och ram. Jag köper billiga ramar i standardstorlek som funkar bra med mina bilder. Jag köper dem på Drewex, världens bästa materialbutik för konstnärer. Där handlar jag papper, ramar, färg och penslar. Utbudet är fantastiskt och personalen oerhört kunnig. Rätt många graffitikids kommer hit. När jag var där senast, kom tre killar in, de var i 17-årsåldern. De hade sprayfärgsburkar i händerna. ”Wow, varför har ingen berättat om den här butiken för mig tidigare” sa en av dem när han blickade upp och åt sidan i den stora specialaffären.

  Ibland sätter jag på en passepartout, numera ofta inte. Men det är magiskt när man ser sina bilder med ram. De får liksom en annan tyngd, de blir sedda. Jag ser att de ses, liksom. De syns? Vad menar jag egentligen? Whaddever. Det är häftigt.

  bild2

  Sedan kollar jag på hela samlingen. Det är stort. Jag funderar rätt mycket över det här med format. Man läser en kvadratiskt bild på annat sätt en en rektangulär. Ja, både format och stående eller liggande bild gör skillnad. Och så storleken förstås.

  Jag har lagt ut en del nya bilder i MÅLAT. Titta gärna på dem. Många av de senare ska vara med på Öland. Så får vi se om jag får ta med dem hem igen alla, eller om några av dem får andra hem. Det vet man heller aldrig.

  bild3
  Andra bloggar om: , , , ,

  Relaterade bilder: