• Rent subjektivt

  Posted on februari 6, 2008 by in Allmänt filosofiskt, Konst och kultur

  Rent subjektivt så ser jag ut så här. Grön? Ja, och varken av avund eller illamående. Rent subjektivt så är det något grönt över mig. Flera jag känner håller nog med, de förstår min subjektiva bild.

   

  Titta på mina nya akvareller i Målat. Där har jag också lagt ut två akvareller inspirerade av mitt besök i Petra, Jordanien. En av dem är målad med en färganvändning som snarare har göra med vad färgerna står för inom mig, en annan hur de ser ut i en mer objektiv gestaltning.

  Men det är ju så att färg är ett språk vi använder mer eller mindre medvetet och kanske mer eller mindre gärna. För mig finns känslor och toner inom mig som färger och färgkombinationer, också ofta som form. Se gärna på mina bilder av Skam och Mod. Båda känns för mig som just så som dessa känslor upplevs inom mig. Kanske känner du igen dig?

  Rent subjektivt känns det som vår! Fåglarna kvittrar på morgonen, till min förvåning finns det ljus kvar vid 5-tiden. Tack och lov. Denna vinter var något av det grymmaste, och då menar jag grym i dess ursprunliga betydelse, som jag varit med om. Men nu jäklar, nu ska det bli vårbubbel!  

   

   

  Relaterade bilder:

8 Responses so far.

 1. Adam skriver:

  Men de intryck man får av dig på den här bilden (med de här färgerna) påminner inte för fem öre om dig. Typ stränghet, kyla eller oglädje.

 2. Börje skriver:

  Grönt e skönt!

 3. Evan skriver:

  Adam: I love you! Men det handlar om fokus! Fast kanske ser jag kall ut!

  Börje: Gillar du grönt trots att du brukar tala om grönsörja??

 4. Börje skriver:

  Grönsörja gäller bara landskapsmåleri på sommaren när det bara finns en färg. Annars är grönt numera en favoritfärg. Helst brutna nyanser som oliv, blågrönt, turkos, petrolium. Speciellt när det gäller kläder. Men sen ett par år är det så gott som omöjligt att hitta herrkläder i dessa nyanser, allt är svart och grått. Titta på skjortdisken på vilket varuhus som helst. Du ser garanterat inte något grönt, möjligen med undantag av av någon grönrutig skogshuggarskjorta.

 5. Evan skriver:

  Det där är ett ämne som intresserar mig: Så väldigt begränsad klädvärlden är för män, speciellt de inte helt unga. En som jag tycker lyckas väl med att klä sig lite annorlunda är Andreas Carlgren. Han har ofta Marimekkoskjortor. I deras kollektioner kan du säkert hitta skjortor i alla möjliga gröna färger. Men Marimekkos kläder kostar förstås, just skjortan!

 6. Börje skriver:

  Säkert har du rätt om Carlgren. Trist nog är det väl förstås så att om man vill uppfattas som normalhetero är klädurvalet begränsat till: (1) affärsupplägget med skjorta/slips och det normalgrå eller svarta överdraget, (2) klä sig som om man ska på fisketur med jacka och jeans (gråmurrigt!) så som 90 procent av alla män klär sig idag.

  Men en vanlig olivgrön kavaj kunde man väl tillåta sig.

  Marimekko, hmm… jag tror dig men inte just nu, kolla på denna hyperaktuella marrimekkokollektion
  – den vanliga gråskalan!

 7. Evan skriver:

  Men å andra sidan kan du ju kolla här:
  http://www.marimekko.com/ENG/Clothes/classics/jokapoika/

 8. Börje skriver:

  Jo inte så tokigt!