• Down by Law

  Posted on augusti 5, 2008 by in Konst och kultur

  Tom Waits (en man man måste beundra). Robert Benigni (många av oss minns honom från La vita è bella). John Lurie (som jag inte känner till innan men som vinner mig med sitt fina kroppspråk och som visar sig vara målande framgångsrik bildkonstnär för närvarande!). Dessa spelar tre figurer som av en händelse hamnar i samma finka, i en film av Jim Jarmusch från 1986, Down by Law. En särdeles charmig film i svartvitt där vackra Ellen Barkin finns med i en biroll. Denna lågbudgetfilm med musik av Waits och Lurie är charmig, rörande och oförutsägbar. Rätt crazy emellanåt. Som i scenen nedan, en favorit. Robert Benigni spelar, rätt naturligt, en italienare. Hans engelska är bristfällig, minst sagt men hans självförtroende rubbas inte:

  [youtube http://www.youtube.com/watch?v=XuxZcZ6RwL4&hl=en&fs=1&rel=0]

   

  Kolla trailern nedan för att få en känsla för stämningen:

  [youtube http://www.youtube.com/watch?v=7WNZ8jXKpZI&hl=en&fs=1&rel=0]

  Filmen utspelar sig i New Orleans och den omgivande bayoun. Den rekommenderas VARMT!

   
  Andra bloggar om: , , ,

  Relaterade bilder:

10 Responses so far.

 1. Lizette skriver:

  jag tycker också väääldigt mycket om denna film, liksom en annan av Jarmusch – Coffee & cigarettes – med lite samma rollbesättning med tillägg av Iggy Pop, Steve Buscemi och Cate Blanchett som gör en grym insats. Den kan du få låna av mig om du vill när allvaret satt igång:) Vi ses på tisdag!

 2. Lizette skriver:

  jag tycker också väääldigt mycket om denna film, liksom en annan av Jarmusch – Coffee & cigarettes – med lite samma rollbesättning med tillägg av Iggy Pop, Steve Buscemi och Cate Blanchett som gör en grym insats. Den kan du få låna av mig om du vill när allvaret satt igång:) Vi ses på tisdag!

 3. Adam skriver:

  Haha, den första scenen påminner mig mycket om demensboendet där jag jobbar just nu. Med självförtroende och tålamod kan man enas kring det mesta…

 4. Adam skriver:

  Haha, den första scenen påminner mig mycket om demensboendet där jag jobbar just nu. Med självförtroende och tålamod kan man enas kring det mesta…

 5. Evan skriver:

  Lizette: Ja, tack, gärna! Adam: Där finns det också en viss språkförbistring kanske, som i denna film. Tack för den och de andra. Såg In the valley of Elah igår. Sådär, OK men inte mer.

 6. Evan skriver:

  Lizette: Ja, tack, gärna! Adam: Där finns det också en viss språkförbistring kanske, som i denna film. Tack för den och de andra. Såg In the valley of Elah igår. Sådär, OK men inte mer.

 7. Jah Hollis skriver:

  Jag såg den filmen redan då den gick på bio och minns att jag gillade den.
  John Lurie kände jag för övrigt till som musiker med The Lounge Lizards innan han dök upp i Down By Law:
  http://www.youtube.com/watch?v=jRzDG5B1NBg
  Och så var han ju med i Stranger than Paradise också, en annan Jim Jarmusch-höjdare.

 8. Jah Hollis skriver:

  Jag såg den filmen redan då den gick på bio och minns att jag gillade den.
  John Lurie kände jag för övrigt till som musiker med The Lounge Lizards innan han dök upp i Down By Law:
  http://www.youtube.com/watch?v=jRzDG5B1NBg
  Och så var han ju med i Stranger than Paradise också, en annan Jim Jarmusch-höjdare.

 9. Evan skriver:

  Hej Jah, du är full av tips, som vanligt. Nu har jag alltså två Jim Jarmusch-filmer som jag måste se: Lizette tipsade om en annan. Och så är det ju The Apostle ..

 10. Evan skriver:

  Hej Jah, du är full av tips, som vanligt. Nu har jag alltså två Jim Jarmusch-filmer som jag måste se: Lizette tipsade om en annan. Och så är det ju The Apostle ..