• Hyllning till avocadon

  Posted on oktober 4, 2008 by in Övrigt, Recept

  Kära Avocado!

  Min första känsla för dig, Avocado, var att du var lite väl fet och otydlig i smaken. Så fel jag hade! Idag vet jag att det feta i dig inte bara är gott, utan också nyttigt.

  När du visar dig i all din prakt, din gröna fina kropp, så vacker till formen, kommer jag att tänka på allt jag kan använda dig till:  

   

  Avocado vilar i väntan på att uppnå mogen ålder 

  Jag kan mosa ditt mjuka innanmäte, helt enkelt, och bara hälla på lite citron och vitlök, salt och peppar. Vill jag gå vidare med dig, kan jag, varför inte, röra ned lite fet yoghurt, som du trivs så bra med. Somliga säger att du också gillar kontakt med en aning lök – och så kan det säkert vara, du är öppen till sinnet.

  Ibland lägger jag bara en röra av dig på ett stycke kött. Underbart. Andra gånger har jag klyvt dig, tagit ut kärnan och fyllt din hålighet med någon sorts kaviar och kanske lagt på gräddfil och citron – en klassisk bild av dig.

  Jag känner folk som skivar ner bitar av ditt inre i sallader och låter dig samsas med nötter och kanske lite druvor. Ja, det finns kanske lika många sätt att förhålla sig till dig som det finns människor som mött dig?! 

  Jag kan ibland önska att jag fick bara helt vilt ta mig en svängom med dig, kära Avocado. Lite som när du nyligen, när du trodde jag inte såg det, tog en snurr på ditt fat:

   

  Avocado tar en svängom – i smyg! 

  Nu måste jag sluta mitt brev. Förmodligen ses vi snart igen. Jag kan nämligen aldrig få nog av dig!

   
  Eva JAHAJA Nygren

  P.S. För er som vill ha recept kan jag rekommendera av Adam tidigare omtipsade Under valnötsträdet av Bergenström och Bergenström. På nätet finns massor av recept och JAHAJA tar också tacksamt emot sådana!

  Andra bloggar om: Avocado, recept, grönsaker, vitaminer

  Relaterade bilder:

6 Responses so far.

 1. Slow skriver:

  Trevlig kompis du har!
  Popcorn som poppats i avocadoolja är smasakens. Dessutom blir cornen gröna.

 2. Slow skriver:

  Trevlig kompis du har!
  Popcorn som poppats i avocadoolja är smasakens. Dessutom blir cornen gröna.

 3. Evan skriver:

  Tack, Jah, för fina tips! Man blir sugen! Och Slomo, det var en kul idé. Visste faktiskt inte att man kan köpa avocadoolja, men det kan man tydligen.

 4. Evan skriver:

  Tack, Jah, för fina tips! Man blir sugen! Och Slomo, det var en kul idé. Visste faktiskt inte att man kan köpa avocadoolja, men det kan man tydligen.