• Att resa är nödvändigt

  Posted on oktober 8, 2008 by in I terrängen, Resor

  Vad är egentligen att resa? Hur definierar vi en resa? Att jag reser när jag åker till jobbet är vi överens om eftersom jag kör eller åker bil, men när jag tar en promenad, om än lång, så är det ingen resa. Innebär resande att någon annan gör jobbet? Bilen, båten, flygplanet eller tåget? Man talar aldrig om cykelresor. Man tar en tur med cykeln. Man går en tur. Jahaja. Då är det kanske så. Men jag hävdar att man kan resa även till fots i bemärkelsen se sig om och få nya intryck. Min omvärldskunskap har de senaste åren snarare blivit inriktad på mikrokosmos än makrodito. Att promenera och se samma träd förändra utseende över året är inspirerande:

   

  En än så länge ofärdig bild som ligger blöt på mitt arbetsbord! 

  Jag kan iaktta djur, inte bara hästar nära Tant Surres barndomshemvist, utan också kossor som ser ut att ha det så himla bra:

   

  "MÖTE"/"UTSUGEN OCH UTSUGARE"/"KOBENT" 

  Utmed min finaste promenadväg för närvarande, finner man någon gång små stånd där den hungrige kan ta sig ett äpple:

   

  "Betala nu eller nästa gång du går förbi" står det på skylten! 

  Just nu har vi stegtävling på mitt jobb. Vi ska gå 10 000 steg per dag. Det är ingen större svårighet för mig men det sporrar en att ha "tvånget" att gå varje dag för att nå upp till detta snitt. Jag har i flera år tyckt att stegtävlingen som vi har på mitt jobb är lite larvig (är någon sorts antitävlingsperson, trist sort, faktiskt) men kan nu se att det faktiskt gör att man funderar över vikten att röra sig varje dag.  

  Så jag ger mig ut på många småresor varje dag, till fots. Fast snart ska vi iväg på en resa som heter duga. Amerikaresan. Mer senare!  

  Andra bloggar om: Resa. promenera, stegtävling, stegmätare, höst, Dalby

  Relaterade bilder:

10 Responses so far.

 1. Cissi skriver:

  Här har du ett tips på en jättebra sida där man kan läsa recensioner om hotell och sevärdheter. http://www.trivago.se/usa-34227

 2. Cissi skriver:

  Här har du ett tips på en jättebra sida där man kan läsa recensioner om hotell och sevärdheter. http://www.trivago.se/usa-34227

 3. Slow skriver:

  Det där att vara sugen hann ta sig några turer fram tills jag kom till den fina äppelbilden. Eller det var kanske en resa jag gjorde.

 4. Slow skriver:

  Det där att vara sugen hann ta sig några turer fram tills jag kom till den fina äppelbilden. Eller det var kanske en resa jag gjorde.

 5. Evan skriver:

  Ha! Ja, det finns många sorters resor. Jag håller just nu på och gör en sorts alternativ resa: jag ser TV-serien In Treatment. Har du sett den? Otroligt bra!

 6. Evan skriver:

  Ha! Ja, det finns många sorters resor. Jag håller just nu på och gör en sorts alternativ resa: jag ser TV-serien In Treatment. Har du sett den? Otroligt bra!

 7. Jah Hollis skriver:

  Man kan ju åka på cykelsemester. Det gjorde jag ett flertal gånger, alltid på Gotland, i min svunna ungdoms dar. Fin bild du har börjat måla. Visst är första tanken att det är ett träd, men så kom jag att fundera på det där med att resa: man kan ju resa inne i sig själv, inne i sin skalle också. Och det skulle kunna vara en bild av en sådan resa.
  Trevlig helg du/ni också.
  PS. Det där med alla kommentarerna jag får beror på att det är fototeman jag är med i där man också måste skicka ut ett antal kommentarer till andra deltagare för att få några själv. Det är nästan bara kvinnor som är med i de här bloggfototemana och somliga kan få uppåt ett femtiotal (ofta vänliga, men också ofta intetsägande om jag ska vara riktigt ärlig) kommentarer till sina bilder. DS.

 8. Jah Hollis skriver:

  Man kan ju åka på cykelsemester. Det gjorde jag ett flertal gånger, alltid på Gotland, i min svunna ungdoms dar. Fin bild du har börjat måla. Visst är första tanken att det är ett träd, men så kom jag att fundera på det där med att resa: man kan ju resa inne i sig själv, inne i sin skalle också. Och det skulle kunna vara en bild av en sådan resa.
  Trevlig helg du/ni också.
  PS. Det där med alla kommentarerna jag får beror på att det är fototeman jag är med i där man också måste skicka ut ett antal kommentarer till andra deltagare för att få några själv. Det är nästan bara kvinnor som är med i de här bloggfototemana och somliga kan få uppåt ett femtiotal (ofta vänliga, men också ofta intetsägande om jag ska vara riktigt ärlig) kommentarer till sina bilder. DS.

 9. Evan skriver:

  Jah: De finaste foton jag har tagit har jag tagit på Gotland där jag har varit en gång. Jag längtar dit ofta. Underbart. Och trädbilden som en resa, den tanken uppskattar jag. När jag sitter och målar har jag ofta samma känsla som när jag reser: Före: En föreställning och en förväntan: Under tiden, njutning och ofta uppstår något annat och nytt än det jag tänkte. Efteråt: Glädjen av bilden, vad gäller resor, de inre minnesbilderna och fotona, i målandet själva bilden. Så på så vis har du verkligen helt rätt.

 10. Evan skriver:

  Jah: De finaste foton jag har tagit har jag tagit på Gotland där jag har varit en gång. Jag längtar dit ofta. Underbart. Och trädbilden som en resa, den tanken uppskattar jag. När jag sitter och målar har jag ofta samma känsla som när jag reser: Före: En föreställning och en förväntan: Under tiden, njutning och ofta uppstår något annat och nytt än det jag tänkte. Efteråt: Glädjen av bilden, vad gäller resor, de inre minnesbilderna och fotona, i målandet själva bilden. Så på så vis har du verkligen helt rätt.