• Svartstopp

  Posted on januari 1, 2009 by in Övrigt

  … och förutom tidigare avlagda löften inför 2009, kommer nu ett annat: SVARTSTOPP!SVVARTSTOPP!

  Jag är TRÖTT på allt svart jag ser omkring mig, jag talar då om kläder. När jag 1969 hade anledning, tråkig anledning, att köpa svarta kläder, fick man leta överallt. Svart var för sorg.

  Idag är svart inte bara för sorg, inte bara för kulturknuttar, inte bara för emosar, nej, det är var mans och kvinnas färg. De stora kedjorna säljer svarta jackor, byxor, kjolar, tröjor, allt, allt och allt. Om man ska hitta andra färger, ja det finns ju faktiskt färger som gult, orange, vinrött, blåmes, mysgrå, raprosa, ja då måste man antingen köpa dyrt eller gå på second hand (vilket i sig är riktigt kul). Så därför jag för egen del infört ett SVARTSTOPP.


  Upp, Amaryllis!

  Om jag blir så himla sugen på SVART kan jag ju ägna mig åt svartjobb, svartsjuka, svartsoppa, åka svarttaxi, bli svartmålad. Eller nåt. Kanske övergå till svartvitt foto?

  Andra bloggar om: svart, vitt, färg, klädkedjor, amaryllis

  Relaterade bilder:

2 Responses so far.

 1. Sarisen skriver:

  Jag är inte helt beredd på att hålla med om svartstopp… som du nog vet 🙂 Jag är en mycket morgontrött människa och klarar i princip aldrig att se den gula puffärmstoppen med samma ögon kl 07.00 som kl 22.30. Lösningen blir svart! Det må vara tråkigt men jag kan ju inte gå och lysa gul om jag i hållning och ansikte är morgonsvart 🙂

 2. Evan skriver:

  Hej Sarisen! Vi är i olika skeden i livet, to say the least, kanske är det en del av förklaringen till våra olika inställningar. Jag är delvis, som jag skrev i mitt inlägg, irriterad över att det stora kedjorna där man kan handla billigt, så ofta kör slentrianmässigt med svart. Var tog grönt (milt, snällt), blått (inte moderatmarin, men väl blåsvart) vägen? Alternativet till svart kan inte bara vara gult. Väl?

  Men en annan sak, väl så intressant, är de olika svarta färgerna. Syntetsvart är HÅRT, ullsvart vackert, grått-igt. Så det är ju skillnad på svart och svart.