• Ny erfarenhet

  Posted on februari 12, 2009 by in Konst och kultur

  Jag kan inte minnas att det hänt oss – vi kommer till bian och biljetterna är slut! Efter en rätt kass middag på thaiställe som ska prövas som variant till stamstället Halong, går vi till biografen för att se Revolutionary Road. UTSÅLD blinkar skärmen när det nästan är vår tur. Tror aldrig att jag varit med om detta. Vanligare är att vi sitter i biografer med många lediga platser.

  Vad har hänt? Är det de indirekta uppmaningarna att konsumera mera som räntesänkningen ger som får så många att så gå på bio en torsdag 18.20?  Eller är det rent av att det är en film som faktiskt gillas? För ryktet sprider sig snabbt – när vi såg Mammut, fem dagar efter premiären, var det i knappt halvfull salong.

  Tack och lov har kollega Niklas lånat mig första säsongen av The Wire! Den omtalade dramaserien som jag nu har 757 minuter av, varav jag igår sett 120 är riktigt, riktigt bra. Välspelad, trovärdig, cool och spännande. Bra manus, vilket jag uppskattar och lagom tempo, något annat som jag gillar.  

  Så det är bara att slå sig ner vid den lilla vita, placera godiset med lagom avstånd, i lagom mängd, och köra igång. Revolutionary Road går flera kvällar.

  [youtube http://www.youtube.com/watch?v=0B-QE_g3JPU&hl=sv&fs=1]
   

  Andra bloggar om: The Wire, bio, Revolutionary Road, godis, utsålt

  Relaterade bilder:

16 Responses so far.

 1. Jah Hollis skriver:

  Jag har varit med om det omvända. Jag och mitt sällskap var de enda två i salongen. På en film som Jan Aghed höjt till skyarna i Sydis.
  The Wire ska vara bra, men jag har bara sett småbitar av serien så jag vet inte. En brittisk musik- och filmtidning som heter Uncut brukar skriva att det är alla tiders bästa tv-serie. Och det trodde jag Sopranos var. 🙂

 2. Jah Hollis skriver:

  Jag har varit med om det omvända. Jag och mitt sällskap var de enda två i salongen. På en film som Jan Aghed höjt till skyarna i Sydis.
  The Wire ska vara bra, men jag har bara sett småbitar av serien så jag vet inte. En brittisk musik- och filmtidning som heter Uncut brukar skriva att det är alla tiders bästa tv-serie. Och det trodde jag Sopranos var. 🙂

 3. Evan skriver:

  Gillar du inte Aghed? Förr, faktiskt för inte så länge sedan, tyckte jag han var en snobb. Numera tycker jag att han ofta har rätt. Har det hänt något med Aghed eller mig??

  Sopranos – gillade den i början men fick nock. Så är det ofta. Har du sett House? Den serien har något gemensamt med The Wire. Båda huvudrollsinnehavarna har gått på anrika pojkskolan Eton. Jag vet inte, men jag tror mest att det krävs kosing för att komma in på dem. Men de är alltså båda britter! House (Hugh Laurie) gick sedan på Cambridge och Dominic West från The Wire på Trinity College i Dublin. På de universiteten krävs det mer än kosing, tror jag.

  I varje fall: Se på The Wire om du kan, jag tror att du skulle gilla den. Det är många smådetaljer som är väl iakttagna och återgivna och som sagt, manuset är bra.

 4. Evan skriver:

  Gillar du inte Aghed? Förr, faktiskt för inte så länge sedan, tyckte jag han var en snobb. Numera tycker jag att han ofta har rätt. Har det hänt något med Aghed eller mig??

  Sopranos – gillade den i början men fick nock. Så är det ofta. Har du sett House? Den serien har något gemensamt med The Wire. Båda huvudrollsinnehavarna har gått på anrika pojkskolan Eton. Jag vet inte, men jag tror mest att det krävs kosing för att komma in på dem. Men de är alltså båda britter! House (Hugh Laurie) gick sedan på Cambridge och Dominic West från The Wire på Trinity College i Dublin. På de universiteten krävs det mer än kosing, tror jag.

  I varje fall: Se på The Wire om du kan, jag tror att du skulle gilla den. Det är många smådetaljer som är väl iakttagna och återgivna och som sagt, manuset är bra.

 5. Slow skriver:

  Här i nästan mellersta delen av landet händer det titt som tätt att det är utsålt, i varje fall när SF håller i visningarna.
  Javisst, Wire är kanon. Såg första omgången under tre nätter i somras. Laddar för nästa tripp.

 6. Slow skriver:

  Här i nästan mellersta delen av landet händer det titt som tätt att det är utsålt, i varje fall när SF håller i visningarna.
  Javisst, Wire är kanon. Såg första omgången under tre nätter i somras. Laddar för nästa tripp.

 7. Evan skriver:

  Så det är bara en säsong som kommit på DVD? Jag ser redan fram emot mera. Uppskattar oerhört att få sitta och titta på bra fiktion när jag vill, ensam vid min dator.

 8. Evan skriver:

  Så det är bara en säsong som kommit på DVD? Jag ser redan fram emot mera. Uppskattar oerhört att få sitta och titta på bra fiktion när jag vill, ensam vid min dator.

 9. Slow skriver:

  Nej, nej, minst fem finns på dvd.

 10. Slow skriver:

  Nej, nej, minst fem finns på dvd.

 11. Evan skriver:

  Ok, bra! Ska höra med min på The Wire-sålda kollega och höra om han köpt …

 12. Evan skriver:

  Ok, bra! Ska höra med min på The Wire-sålda kollega och höra om han köpt …

 13. Jah Hollis skriver:

  Jag har inget emot Aghed. Men det märkliga var, att det inte var någon mer än M och jag som ville gå på en film som han givit toppomdöme. Men jag gillade filmen, som var ultravåldsam, men då med det (enligt Aghed) i sammanhanget ”rätta och försvarbara” filmvåldet.
  Jag följer för närvarande inte några tv-serier eftersom jag inte har tv. Men efter Sopranos känns det som om jag slutade titta på toppen. Jag anser att den serien med sin komplexa verklighet, sina underbara karaktärer och, faktiskt, humor är svårslagen.

 14. Jah Hollis skriver:

  Jag har inget emot Aghed. Men det märkliga var, att det inte var någon mer än M och jag som ville gå på en film som han givit toppomdöme. Men jag gillade filmen, som var ultravåldsam, men då med det (enligt Aghed) i sammanhanget ”rätta och försvarbara” filmvåldet.
  Jag följer för närvarande inte några tv-serier eftersom jag inte har tv. Men efter Sopranos känns det som om jag slutade titta på toppen. Jag anser att den serien med sin komplexa verklighet, sina underbara karaktärer och, faktiskt, humor är svårslagen.

 15. Evan skriver:

  Hmm, det där med rätta våldet är jag tveksam till. Våld är våld om än i rätt sammanhang. Det är ett sätt att fånga tittaren, att exploatera. Men du, The Wire är faktiskt ett bra exempel på sparsam ”användning” av våld. Den blir desto mer effektiv.
  Kanske finns den på ett bibliotek, att låna, nära dig? För jag se själv det mesta i min dator. Man behöver inte teve idag. Även nyheterna kan man ju följa i sin dator (om inte annanstans).

 16. Evan skriver:

  Hmm, det där med rätta våldet är jag tveksam till. Våld är våld om än i rätt sammanhang. Det är ett sätt att fånga tittaren, att exploatera. Men du, The Wire är faktiskt ett bra exempel på sparsam ”användning” av våld. Den blir desto mer effektiv.
  Kanske finns den på ett bibliotek, att låna, nära dig? För jag se själv det mesta i min dator. Man behöver inte teve idag. Även nyheterna kan man ju följa i sin dator (om inte annanstans).