• Ge mig en helg av snö och sol!

  Posted on februari 15, 2009 by in I terrängen, Resor

  En weekend borta, med snö och sol, med bra övernattning och många fina synintryck. Det är grejor det. 

  Mitt februarilov inleds med en kort resa österut, till Österlen där det är garanterat vackert (se alla bilder här). Sommarens besök vid Haväng har gett mersmak och jag har bokat B&B vid Ravlunda by. Efter promenad utmed kusten vid Vitemölla, kör vi till Rosenlunds Bed and Breakfast där Anita och Claes har ett fint ställe som även Sydsvenskan tipsat om. Natten tillbringas i fint och stilrent rum med god komfort, men först efter att vi ätit en god middag på Brösarps Gästis, också väl värt ett besök. Mycket god mat och trevlig service.

   

  Rosenlunds B&B, strax utanför Ravlunda By, Österlen, Skåne, Sverige, Världen. 

  Rosenlund ligger fantastiskt vackert placerat cirka fem kilometer från havet med underbar utsikt åt alla håll. Vi har tur med vädret, solen lyser över de vita fälten och träden är till hälften vita – mot söder kala och mot norr snötäckta. Ingen vind över vidden gör promenaden till en njutning.

  Vi tar bilen ner till Skepparpsgården där vi bodde förra sommaren över en natt. Här ligger Haväng, en av det underbaraste platser jag besökt. Titta gärna på övriga bilder här. Det är en berörande plats med havet, kullarna och den strandens långa sträckning. Solen skiner över de isiga stenarna på stranden. Det är smör i solen. Som Mats säger.

   

  Tall vid Verkeån, Haväng. Ensamt. Starkt.

   

  Detta är inte en manet. Ishöljd sten har förlorat sin dräkt. 

  Vi besöker goda vänner i Bertilstorp, Britta och Morgan. Morgan gör riktigt fin keramik, se här nedan. Eller här (hemsidan är under utveckling). Eller här

  Dessa fröjder för ögat är Morgans verk! 

  Jag kommer hem med sol i sinnet efter det myckna ljusintaget, god sömn och möte med trevliga vänner. En god början på mitt februarilov.  

  Andra bloggar om: Rosenlund B&B, Haväng, Morgans keramik, Österlen, Brösarps gästis, Ravlunda

  Relaterade bilder:

2 Responses so far.

 1. Liz1e skriver:

  hm – ge mig sportlov.

 2. Evan skriver:

  Ja, gärna, om jag fick bestämma. Kan trösta dig med att jag jobbar en hel del! Fast, visst, jag kan jobba när jag vill.