• Väggen

  Posted on juni 27, 2009 by in Konst och kultur

  Ibland läser man en bok, eller ser en film, eller ett konstverk, hör en låt, en symfoni, och undrar: Hur kom honhan på den idén? Hur fasen? Verket i sig rymmer en gåta till upphovspersonens inre. Så känns det för mig när jag tänker på Marlen Haushofers Väggen, som jag nyligen läst, ivrigt påjagad av en ung kollega. Tack för det, Peter. JAHAJA-läsare: se vad jag tycker här. Boken kostar 20 kr på Bokus – lika mycket som ett lösnummer av vår morgontidning. Jämförelsen behöver nog inte förklaras.

  Väggen av Eva Nygren – se mina bilder här

  Inte bara Haushofer inspirerade till bilden ovan. Så även Nolde, både färgmässigt och motivmässigt. Men framför allt tekniskt. Jag har nu provat på att göra mina egna akvarellfärger med pigment och gummi arabicum som bindemedel. En sådan fjutt det blir på färgen.  

  Snart börjar vår stora födelsedagsvecka. Först fyller mamma, min äldsta syster och jag den andra juli. Undrar hur det kändes för mamma när hon återigen, på sin födelsedag, fick åka iväg till BB? Och min storasyster – att få dela födelsedag med EN TILL! Våra barn, Adam och Julia, är födda 3 respektive 8 juli. Det blir mycket kalasande! Detta år i Blekinge där vi ska tillbringa en vecka i Karlshamn. Jag hoppas stort på att slippa undan en i år mycket besvärlig gräspollenallergi. Dalby är nog ett av de sämsta ställen man kan bo i med den sortens problem. "Bosätt dig på en ö på sommaren" sa allergidoktorn till mig en gång.

  Med oss tar vi The Wire, första säsongen, som Mats nu äntligen tar sig in i och som jag får se om. Yes; det var det jag visste – den duger att se mer än en gång.  

  Andra bloggar om: Marlen Haushofer, Väggen, recension, födelsedagar, höstbrunst, juli, The Wire

  Relaterade bilder:

4 Responses so far.

 1. Jah Hollis skriver:

  Den där känslan kände jag senast när jag var i Stockholm och fick höra Dr Johns gamla klassiska skiva Gris-Gris. ”Hur kom de på att det skulle låta så där?”, frågade vi oss.

 2. Lizette skriver:

  Grattis en dag i forskott (ja, jag sitter bara framfor en dator av en slump ikvall har pa Mallis) – Mirò & du kommer att hanga pa samma vagg:)

 3. Evan skriver:

  Hej Jah och Lizette! Jag lyssnar på Dr John på Spotify – har ännu inte fått någon invitation att ge dig, Lizette. Det tycks ske lite randomly, om man inte prenumerar på programmet eller vad det nu är. Dr John känner jag inte alls till musikaliskt, bara som namn, men visst är det mycket bra. Återigen, tack för ett fint tips! Mats gav mig förresten Neil Youngs senaste i present.