• Regina och Ika

  Posted on juli 7, 2009 by in Konst och kultur

  På sajten Nittonde stolen hittar jag en blänkare om Regina Spektors låt Eet från hennes senaste album (se videon nedan).
  [youtube http://www.youtube.com/watch?v=CPMIXk-ipT0&hl=sv&fs=1&]
  Jag inser att jag hört musik av henne tidigare men inte registrerat hennes namn. Hon blir snabbt en favorit (tack och lov att man har sommarlov och kan fördjupa sig i saker och ting på studs!) och via Spotify kan jag lyssna mig igenom hennes repertoar och få grepp om hennes produktion.

  Man hör hennes klassiska pianoskolning (lyssna till exempel på Aprés moi som bör dyka upp på ett klick om du har Spotify), men också hennes rösts register är något som hon gärna visar upp – ibland blir det för mycket Regina Spektor över Regina Spektor. Men ofta gillar jag henne. En favorit är Hotel song.

  Nyligen kom alltså en ny platta. Far heter den. Läs DN:s Malena Rydell som gillar skivan. Och jag gillar Malena. Regina kommer jag nog lyssna in mig på mycket – och tack Karolina för Spotify – jag har också via Spotify kunnat lyssna på Dr John som Jah Hollis skrev så fint om i en kommentar här i JAHAJA.

  Ett annat skäl att jag gillar Regina Spektor är att hon påminner mig om Ika i Rutan. Ni som hade småbarn för sådär 20 år sedan minns henne nog.  Har man sett henne så glöms hon inte. Det är något med utseendet hos Regina som får mig att tänka på Ika och då tackar jag youtube som ger mig möjlighet att kolla in denna underbara artist, som gjorde barnens tevetittande till ett stort nöje för både dem och oss. Och härligt att få se henne och hennes kompis Åke igen:
  [youtube http://www.youtube.com/watch?v=dgHPNBNiGJ8&hl=sv&fs=1&]

  Andra bloggar om: Regina Spektor, Far, musik, Ika i Rutan, Spotify, youtube

  Relaterade bilder:

One Response so far.

 1. Jah Hollis skriver:

  Glad att läsa att du uppskattar Dr John.
  Han är en av mina alla tiders favoriter.
  Jag har sett honom live ett par gånger: i England och på KB i Malmö.
  Mycket, mycket bra.
  Hoppas du hittar godbitarna på Spotify.