• Samtal II

  Posted on september 9, 2009 by in Övrigt

  Om jag inte talade med folk tror jag att jag skulle vara väldigt mycket dummare eller mycket mer insiktslös. Det händer mig så ofta att jag i samtal förstår saker – genom saker som jag själv säger. Jag öppnar munnen och säger något och vips! kommer det en insikt ur munnen på mig. Den har genererats av samtalet och samspelet med min medtalare.

  Jag pratade med min systerson om spikmattan som jag köpte i juni och har haft väldigt mycket glädje av. Han undrade hur den hjälper och då sa jag att, förutom att jag känner att jag slappnar av väldigt när jag ligger på den, så kan jag samtidigt känna hur spänd jag till exempel är i armar och händer (den matta jag har täcker bara ryggen). Och då sa det PLING i skallen så insåg jag att det är ju just för att jag blir så avspänd i ryggen som jag inser hur spänd jag är på andra ställen. Vilket så att säga bevisar spikmattans effekt. Åtminstone för mig.

  Men ännu mer så bevisar detta för mig att det faktiskt är nästan nödvändigt för mig att orda högt och i samspråk med någon, för att viss förståelse ska komma. Så är det kanske mer eller mindre för alla i och för sig. Tack och lov inte alltid för mig (kan ni tänka er ett sådant saligt pratande det skulle kunna bli?). Konstigt. Eller mänskligt.

   

  Samtal 

  Ja, senast jag låg på min spikmatta är mer än en vecka sedan. Och snart en vecka sedan jag blev sjuk. Idag har jag testats för svininfluensa eftersom den penicillinkur jag fått inte tar skruv. Det görs genom att de kör runt en borste i näsan på en – typ en sådan som man har till flaskor, fast mycket, mycket, MYCKET mindre. På min vårdcentral hade man ont om dessa provredskap, de har helt enkelt gått åt så jag fick känna mig hedrad (eller nåt. Sjuk?) att jag fick en använd på mig.

  Om jag skulle ha svininfluensa så bör jag skapa rubriker, jag har bara ett av de symptom man brukar ha: feber. Vi får se.

  Andra bloggar om: Spikmatta, samtal, förståelse, svininfluensa, test svininfluensa

  Relaterade bilder:

7 Responses so far.

 1. Lizette skriver:

  ler när jag läser ditt inlägg och känner igen det jag känner.
  skulle tycka det var kul med rubriker, men givetvis inte på bekostnad av din hälsa. krya på dig så vi kan samtala i TRW.

 2. Lizette skriver:

  jag menar alltså ”krya på dig för jag vill inte att du ska behöva vara sjuk” – inte (enbart) av egoistiska skäl som att jag saknar dig i TRW alltså.

 3. Evan skriver:

  Kära Lizette, hur skulle jag kunna komma på den tanken? Jag vet väl att du bara är intresserad av mitt prat, inte min hälsa!? Oj, där blev det fel …

 4. Jah Hollis skriver:

  Eftersom Liz1e stängt sin blogg vill jag bara meddela att jag träffade den tidigare så ledsne vännen på Pickwick i går. Han verkade vara på mycket bättre humör och drack inget starkare än tonic (utan gin) och kaffe.

 5. Evan skriver:

  Att vara språkrör är inte fel, det är jag gärna. Men visar inte detta behovet av att öppna upp bloggen igen, Liz1e?

 6. Lizette skriver:

  tack för meddelandet jah – vi oroar oss jämt för vederbörande så det är skönt att det finns öron & ögon i vimlet.
  och bloggen…ja den ja…längtar ”hem” till den ibland men har just nu inget behov av att skriva utan koncentrerar mig på att uppleva saker som kanske, kanske kan ge idéer till att skriva.
  anä – se nu till att bli frisk eva! jag är ju snackesjuk!
  var och såg 2 filmer på Kino idag – Videocracy var en av dem. bra, intressant, upprörande och väl värt besväret.

 7. Rene27Johnston skriver:

  If you want to buy a house, you will have to receive the personal loans. Furthermore, my mother commonly takes a auto loan, which is the most firm.