• Alla borde

  Posted on november 14, 2009 by in Allmänt filosofiskt

  Det finns mycket som jag tycker att alla borde. Alltså ett välmenat borde, inte ett måste-borde. Nej, jag menar mer så, till exempel,  att alla borde besöka Alhambra för det är så fantastiskt. Alla borde prova den svarta pastan och gärna med en musselsås. Alla borde se The Wire. Alla borde läsa Vägen av Cormac McCarthy och Väggen av Marlen Haushofer och så borde alla se Till världens ände av Wim Wenders. Alla som hör dåligt borde som jag testa hörapparat för att känna glädjen av att åter höra, i mitt fall, de förlorade konsonanterna som gjorde att mycket blev missförstått eller ohört.  

  Alla borde bojkotta Vellinge kommun, åtminstone de grupper som visat en sällsynt hjärtlöshet vad gäller inställningen till plågade ungdomar som har flytt elände och vill få ett mänskligt liv (detta är dock inte den enda kommun som säger nej till att hjälpa till).

  Alla borde prova yoga. Jag har gjort det nu fyra gånger och det är fantastiskt! Man når en kapacitet som man inte visste att man hade. Jag tänjer muskler, böjer leder, gör grejer med kroppen som jag inte klarat av på många år. Och jag blir rörd. Konstigt? Nej, det är spänningar som släpper i kroppen som gör att man känner både sorg och glädje. Och avspänning. Riktigt gott en ledig lördag.

  Till sist: Alla borde titta på mina senaste bilder som nu ligger här. Fast följer ni bloggen har ni sett dem tidigare. Borde ha.

  Andra bloggar om: Alhambra, Vellinge kommun, Wim Wenders, The Road, Väggen, yoga

  Relaterade bilder:

15 Responses so far.

 1. Jah Hollis skriver:

  Alhambra har jag betat av i alla fall.

 2. Evan skriver:

  Jah, så bra. Visst är det fantastiskt? Men har du verkligen inte sett The Wire? Det är bara totalt sådär 60 avsnitt. Men man tar en säsong i taget. Tänk dig, du kommer hem trött från jobbet, tar en liten whisky och istället för att läsa bloggar så sätter du en DVD-skiva i datorn eller DVD-spelaren och kollar på denna superserie. Är rätt säker på att du skulle gilla den.

 3. Lizette skriver:

  The Wire i all ära, men när är din nästa utställning?

 4. Lizette skriver:

  och givetvis: ses vi på fredag?

 5. Evan skriver:

  Wow, kära Lizette, såna bloggkommentarer gillas. Släppes fram av moderatorn (har ingen men OM jag hade …). Ingen på gång. Har lämnat bort några av mina bästa bilder till någon som kanske kan sälja dem. Funderar på garageförsäljning. Seriöst. Fast dåligt ljus i garaget, inget att hänga på, etc. Men gillar idén.
  Fredag? Jahaja. Får se.

 6. Alla Smutsiga skriver:

  Oj, hur ska jag hinna, hur ska jag orka…

 7. Evan skriver:

  Men det är inget måsteborde, ASD! Det är ett braborde, detvorekulfördigborde. Tänk dig, du kommer hem från den politiska kampen, tar dig en öl (skrev whisky till Jah, men du föredrar väl öl?), kollar på ett avsnitt av The Wire (slow kan låna dig, tror jag, gratis och förmodligen lagligt, fast vad vet jag!?) och vill bara se MEER! Eller så åker du till Alhambra, på vägen till ett återbesök i Portugal, tar med dig böckerna att läsa på vägen. Vägen. Väggen. För att du borde är en bättre variant av because you’re worth it, du vet.

 8. Alla Smutsiga skriver:

  Men du skrev ju Alla, att Alla borde…

 9. Evan skriver:

  Just det, ja, det gjorde jag ju. Det är därför som jag gett dig en speciell lösning, såkalladAllapaketlösning, all in one. Du bara gör som jag säger så löser det sig. Lita på mig!

 10. Slow skriver:

  Någonting har visst hänt i Vellinge. I varje fall enligt dagens DN och Rapport.

 11. Evan skriver:

  Ja, jag såg det på nyheterna. Det kan ju inte var kul att vara Vellingebo när det enda de blir kände för på nyheterna är deras protektionism!

 12. Jah Hollis skriver:

  Jag har vid tillfälle sett något lösryckt avsnitt (det är ju över sex år sedan den började visas i svensk tv under namnet I narkotikans spår) av The Wire och jag känner till den mycket väl eftersom alla brittiska musiktidningar jag läser hyllat den i alla tonarter och dessutom skrivit långa artiklar om serien.
  Men tv-serier är inte riktigt på agendan för min del just nu även om jag kan kolla dem i datorn. Det får väl bli ett framtidsprojekt.
  För övrigt gillar ASD whisky också. Talisker.

 13. Evan skriver:

  Aha! Ni talar whiskyska med varandra!

 14. Alla Smutsiga skriver:

  Jepp, whiskeyska är bara ett av alla mina språk. Jag är faktiskt nästan lika språkkunnig som vår blivande EU-kommissionär 🙂

 15. HoustonTara skriver:

  I had a dream to start my company, however I did not have enough amount of money to do it. Thank God my mate recommended to take the loan. Hence I took the short term loan and realized my dream.