• I tiden

  Posted on juli 6, 2010 by in Resor

  När vi pratar med Julia som är i Peking så är hon i framtiden. Hon är 6 timmar före oss (jo, kineserna har försprång på vissa sätt …) i tiden. Men tidpunkten är samma här som där. Hon är i en annan tid (jaja, jag vet att det heter tidszon) men det är ju ändå samma ÖGONBLICK överallt på jorden. Då. Nu. Samtidigt. "Samtidigt, någon annanstans på jorden …". Suggestiva ord.

  Rätt konstigt egentligen. I en kort modell gör vi ju en tidsresa när vi via datorn ser in i hennes boende i Peking, på den kväll som vi ännu inte har upplevt. Hon förbereder sig för att sova, vi för att äta middag. Med Skype eller andra tekniska hjälpmedel, kan vi uppleva nun både här och där, både nu och sen.

   

  Fjäril som har förälskat sig i denna soliga plats 

  Våra liv är långa i en mening, korta i en annan. Vi minns saker och ting på ett annat sätt när vi blir äldre. När Adam påstår att Twin Peaks gjordes på 90-talet, tror jag att han skojar. Det måste vara 40 år sedan, känns det som för mig. Det var i en annan tid. Twin Peaks gjordes för "bara" 20 år sedan, vilket som upplevs som kortare för en 58-åring än en 29-åring. Jaja. Men för fjärilen: hur känns det för den?

  Den som visste.  

  Andra bloggar om: Tiden, Skype, tidsresor, Twin Peaks, fjärilar

  Relaterade bilder: