• Skam och frihet

  Posted on januari 30, 2012 by in Övrigt

  Jag har läst och jag har sett. Boken, ”Freedom” av Jonathan Franzen, får ett nja av mig. Filmen, ”Shame” får ett tungt JA av mig. Oerhört bra. Läs Jahaja, om friheten här, och om skammen här. Läs om ”Shame” i GP, DN. Om ”Freedom” i DN, GP. Även i de tryckta publikationerna finns det fina recensioner …

  Bilden SKAM 1 som jag gjorde för några år sedan.

  Andra bloggar om: , , , , ,

  Relaterade bilder:

3 Responses so far.

 1. […] Jahaja Jahaja. Forum. Konst, film, litteratur. Världen ur ett Jahajaperspektiv. Glöm inte https://www.jahaja.se – där finns bilderna och recensionerna! Gå till innehåll Om mig ← Skam och frihet […]

 2. Mikael skriver:

  Jag har ännu inte sett Shame, däremot Hunger. Det märkliga med McQueens film är att jag inte känner ett behov av att upptäcka hans konst (installationer? måleri?) eftersom jag i positiv mening blev mätt av de rörliga bilderna.
  Detsamma gäller Miranda July. Me and you … var fantastisk och fullt tillräcklig. Hennes konst och litteratur finns därute och frestar, men snart kommer en ny film, så …

  Jag tycker om ettan. Har du en serie?

 3. jahaja skriver:

  Ännu har jag inte målat SKAM II. Det har inte varit läge. MIranda Julys film gillade jag mycket, även om den kanske kändes en aning, en aning sökt, ibland. Hunger var enatstående. Det ska bli kul att höra vad du tycker om Shame.