• Säg ja till livet

  Posted on februari 17, 2014 by in Konst och kultur

  Säg ja till livet är en film! Visste ni det? Det hade jag ingen aning om. Jag trodde det var en låt. Låten går så här: ”Säg JAAAA till livet” etc. OK; nu fattar jag, det var visst ”Säg mjau till livet”!

  ålabodrna

  Inga stängda dörrar här inte, inte hos mig. Däremot i Ålabodarna, norr om Landskrona.

  Men jag tänkte berätta att jag är inne i en sägjatilllivetfas. Alltså, föreslår någon något så gör jag det. Ibland föreslår jag själv. Härom veckan föreslog jag Tobbe som bor i Umeå att vi skulle ses när jag kom dit för att hälsa på våra barn. Det var kul! Vi hade aldrig mötts IRL, bara bloggvis. Virtuell blev verklig!

  Det slår mig att det kanske lika mycket är en jagföreslårfas. För jag har just varit hos G. Hon köpte en av min systers keramikpjäser. Och en av mina tavlor. Det var på vernissagen nyligen.

  Någon vecka efter att hon hämtat sin tavla och keramiken träffade jag henne i Dalby centrum. ”Har du hängt upp tavlan än?”. ”Nej, jag har så svårt att hänga upp tavlor. De har stått på golvet sedan jag flyttade in i somras i min lägenhet. ”Jag ska hjälpa dig.” ”Menar du det?”. Ja.

  Och det har jag just gjort. Det var kul.

  På onsdag ska jag träffa någon som jag inte träffat på kanske 50 år. Och i förra veckan träffade jag min kusin som jag nästan aldrig träffar. Det är mycket med möten just nu. De viktiga.

  Om man skulle snacka med en prefix-expert skulle man kunna fråga varför det heter BEjaka och FÖRneka. Och varför de orden inte är motsatsord. Jag menar, man kan bejaka livet men om man förnekar det, då är det en helt annan femma än motsatsen. Vad heter motsatsen till bejaka?

  Och varför heter det BEjaka? Varför inte FÖRjaka? Det är säkert nåt med tyskan. Jag svär, det måste vara så.

  Men vad säger ni, visst är det härligt att bejaka? Visst är det gött att säga ja till livet. Jag menar, motsatsen känns rätt onödig när man nu är här, i sin stund på jorden.

  Andra bloggar om: , ,

   

  Relaterade bilder: