• I höstens räliga dagar

  Posted on november 7, 2020 by in Allmänt filosofiskt, Konst och kultur

  Det känns långt från, och till, sommarens soliga dagar. På flera sätt. Hösten är fin men just nu också rätt rälig. Jag misstänker att det kan bli värre innan det blir bättre. Eller vad tror ni?

  Vi talar mycket om STRATEGIN. Jag är tveksam, tycker det är för tandlöst med restriktioner som inte är tvingande. Ser filmsnuttar från Mall och Scandinavia och andra ställen, där människor obekymrat går runt och kollar, plockar upp, trängs och verkar rätt obrydda. Har de inte hört informationen? Har de alla antikroppar? Bryr de sig inte?

  Ja, det är en svår tid. Tacksamt ser jag att termometern håller sig på plussidan med temperaturer som inte är helt ovanliga under en kall sommar. Vi kan ses ute, det blir många promenader och fina utflykter.

  Tacksamt tittar jag också på de vackra träden där nu fler och fler blir kala. Marken är beströdd med löv i allehanda färger (lyssna förresten gärna här på min gamle kursare Henrik Rosenkvist när han diskuterar ”löv” och ”blad” i det roliga programmet Språket, några minuter in) och som konsult i gult får jag mitt sanna lystmäte dessa dagar.

  Jag målar. Och idag har jag insett att jag inte på länge fyllt på i MÅLAT. Nu ligger där ytterligare nio nya bilder! Jag hoppas att ni gillar dem. En av dem, den ovan, har bytt skepnad.

  Kanske för att förändring är något jag längtar efter nu. Och då får jag se till att åstadkomma den där jag kan.

  Hoppas hösten hastar mot en vänlig vinter!

  Relaterade bilder: